Locka besökare med udda inslag

På de allra flesta biografer går det till på samma sätt. Personer kommer dit, köper en biobiljett, köper snacks, ser filmen och går hem. Men även när det gäller bio kan man vara lite mer nytänkande. Varför inte prova lite nya saker för att locka fler besökare?

Bjud in skådespelare

Om man ska visa en större film och en skådespelare eller liknande har anknytning till den lokala orten kan det vara mycket klokt att bjuda in denne till biografen. Att bjuda in personer till mingel med mera kan vara klokt och det gör att personer som länge velat träffa skådespelaren får chans att göra det. Många människor kan lockas just av att en skådespelare kommer till biografen och då vill de gärna se filmen.

Dokumentärer kan locka

Något som märkts under senare tid är att också dokumentärer och fakta kan locka människor till biograferna. Filmer som Kokvinnorna och Hästmannen är två exempel på det här. I samband med att Hästmannen sändes på bio fick också huvudpersonen åka med till premiärer på flera biografer och det lockade en hel del extra besökare som kom för att träffa honom och diskutera.

I dag är det viktigt att hänga med i vad som händer i samhället. Alla har inte TV och internet hemma och då kan bio vara ett sätt att se spännande dokumentärfilmer om allt möjligt. Många personer njuter inte av att se påhittade filmer och liknande utan de är istället intresserade av det som verkligen sker i världen. En visning av dokumentärer kan dessutom öppna för diskussioner.

Frivisning i samband med lokala idrottsföreningar

Man kan också kombinera sin egen synlighet med olika föreningars. Som ägare av en biograf kan det vara klokt att kontakta olika idrottsföreningar och fråga om de är intresserade av sponsring och liknande. Man kan till exempel erbjuda sig att visa reklam från föreningen innan en film mot att föreningen ger reklam för biografen. Ett annat sätt är att ordna olika frivisningar för idrottsklubbar. Då kan anhöriga också få höra om biografen och om allt går bra kan man få flera bra recensioner. Kanske kan man också få idrottsföreningen att dela ut fribiljetter till ett par filmer?

Biobiljetter i tävlingar

Om en lokaltidning eller liknande har lotterier eller tävlingar kan det vara klokt att som ägare av en biograf ställa upp med ett par biobiljetter. Om en person vinner biobiljetter är chansen stor att denne faktiskt kommer att använda dem. Även det här är ett smart sätt att locka besökare. Det blir en marknadsföring som egentligen inte kostar speciellt mycket.

Behålla besöksantalet

När man väl har lyckats få besökare till biografen gäller det också att lyckas behålla dem. För att göra det finns det ett par olika saker man kan göra. För det första måste man se till att det finns filmer som personerna vill se. Om så inte är fallet kommer de inte att återkomma till bion. Man kan också dela ut gratis biljetter till de besökare som ser ett stort antal filmer varje år. På så sätt vet man att de kommer tillbaka.